İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Erkek Hazır Giyimin Avrupa Ve Türkiye Pazarındaki Yeri
Erkek Hazır Giyimin Avrupa Ve Türkiye Pazarındaki Yeri
28 Şubat 2018

Tekstil ve hazır giyim sektöründe öncelik her zaman kadın giyim üzerinde yoğunlaşmakta. Bunda kadınların modayı erkeklerden daha fazla takip ediyor ve ilgi gösteriyor olmasının payı büyük. Ancak son yıllarda bu durum neredeyse eşitlenmiş durumda. Günümüzde erkekler de en az kadınlar kadar bakımlı olup şık giyinmeye özen gösteriyor. Buna bağlı olarak üretimde çeşitlilik ve ihtiyaç da artış gösteriyor. Bu noktadan yola çıkarak Avrupa pazarında erkek giyim ile ilgili öne çıkan notları sizler için bir araya getirdik.

En çok tercih edilen parçalar

Statista’nın yaptığı bir araştırmaya göre Avrupa’da erkek giyim ürünlerinin 2016 yılı toplam cirosunun 91 milyar $ olduğu ortaya çıkmıştır. Araştırmaya göre 23 milyar dolar ile İngiltere, erkek giyimde en çok ciro yapan ülke olarak sıralamada başta yer almaktadır. İngiltere’den sonra Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya sıralamada ilk beş içinde yer almaktadır. Kıyafet parçalarına baktığımızda 29 milyar $ ile pantolonlar en fazla tercih edilen ürün grupları arasında gelmektedir. Blazer ceketler ise en az tercih edilen erkek kıyafetleri arasında gelmektedir.

Türkiye’nin ihracattaki payı

Türkiye’de erkek giyim hem üretim hem de ihracat açısından tekstil sektörünün en önemli alt grupları arasında gelmektedir. İhracat verilerine bakıldığında dokuma takım elbiseler, takımlar, ceket, pantolon ve şortların ihraç edilen ürünler arasında ilk sırada yer aldığı görülüyor. Erkek giyim ihracatında elde edilen verilerde dokuma kumaşlardan üretilen ürünlerin daha fazla ilgi gördüğü de anlaşılıyor. Gömlekler ise ikinci sırada yer alıyor. İhracat yapılan ülkeler bilgisine bakıldığında ise Almanya’nın ilk sırada yer aldığı görülmektedir. En fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ikinci sırada İspanya; üçüncü sırada ise İngiltere gelmektedir.

Türkiye’de erkek giyim

Günümüz erkekleri gelişen teknoloji ile birlikte trendlere daha fazla uyum göstermeye ve giyim alışkanlıklarında değişiklik göstermeye başladı. Modayı takip etmekle birlikte tasarıma da dikkat etmeye başladılar. İnternetin gelişmesi ve akıllı cihazların, uygulamaların yaygınlaşması ile insanların nasıl giyindikleri ve hangi markaları tercih ettikleri yeni neslin en önem verdiği konular arasında yer alıyor. Buna bağlı olarak son 10 yılda kadın giyiminin hakim olduğu moda, erkek giyiminde önemli bir yol katetmiş durumda. Ülkemiz hem üretim hem de ihracat anlamında erkek giyiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde Türk markaları da yer almakta.. Kullanılan kumaşların kalitesi, tasarımdaki farklılık ve zenginlikler ile bu markaların koleksiyonlarını Londra, Paris, Milano gibi şehirlerde ve moda haftalarında sergileniyor. Erkek giyimdeki bu ilerleme ile gelecek yıllarda verilerin çok daha iyi seviyelere çıkacağını söylebiliriz…

Diğer Yazılar