İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Geleceği En Parlak Meslek Dalları
Geleceği En Parlak Meslek Dalları
07 Ocak 2017

Teknolojide ve yapay zeka konusundaki hızlı gelişmeler sonucunda, gelecekte bazı mesleklerin tamamen robotların ve bilgisayarların kontrolüne geçeceği konusu sıkça karşımıza çıkıyor. 2016 yılında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun raporu ise oldukça ilginç veriler içeriyor. Rapora göre 2020 gibi yakın bir tarihte 5 milyona yakın insanın teknolojik gelişmeler sonucunda işini kaybedeceği öngörülüyor. Bu öngörülerin ne kadarı gerçekleşir bugünden bilinmez ama gençlerin geleceği parlak olan mesleklere yönelmesi gerekliliğinin altını çizmek gerekiyor.

Bu yazımızda 2020 yılında işsiz kalmamak için hangi yeteneklere ihtiyaç duyulduğunu ve hangi mesleklerin parlayacağını sizler için derledik:

Teknoloji ve Bilişim

Yapılan araştırmalar, teknoloji ve bilişim dallarının geleceğin en parlak meslekleri arasında olacağını gösteriyor. Özelikle büyük kapasitedeki veriyi yönetme, veriyi işleyebilme becerilerinin her geçen gün daha da önem kazanacağı vurgulanıyor. Dolayısıyla yazılım geliştiriciliği, bilgisayar sistem analistliği, pazarlama analistliği, iş zekası uzmanlığı, veri tabanı uzmanlığı, yazılım mühendisliği gibi meslekleri seçenler, önümüzdeki yıllarda kolayca iş bulabilecekler.

Sağlık Sektörü

İnsan ömrünün geçmişe nazaran daha uzaması ve nüfusun artışı, sağlık sektöründeki mesleklerin gelecekte de önem kazanacağını gösteriyor. Yapılan analizler, sağlık sektöründeki eleman ihtiyacının artacağını gösteriyor. Bu durumda meslek tercihini tıp doktoru, tıp teknisyeni, fizik tedavi uzmanı, medikal sekreter, diyetisyen ve beslenme uzmanı gibi alanlardan yana kullananların avantajlı olacağı öngörülüyor.

Sosyal İlişkiler ve Medya

Yapay zekanın en yavaş geliştiği duygusal zeka gerektiren alanlar, gelecekte de parlayacak meslekler arasında yer alıyor. Sosyal medya uzmanları, dijital pazarlama uzmanları, sosyal ağ uzmanları, online iletişim uzmanları, dijital medya uzmanları, satış temsilcileri ve pazarlama uzmanları önümüzdeki yıllarda da kolay iş bulanlar arasında yer alacaklar.

Yeşil Yakalılar

Dünya kaynaklarının gittikçe azalıyor olması, bilinen mavi ve beyaz yakalı gruplara “yeşil yakalılar” adı altında yeni bir grubun ekleneceğini gösteriyor. Yenilenebilir enerjiler konusunda uzmanlaşan mühendisler, çevre mühendisleri, çevre hukuk uzmanları, organik tarım mühendisleri, ekolojik turizm danışmanları, yeşil yaşam koçları yakın gelecekte rahat iş bulabilecekler.

Gıda Sektörü

Artan nüfus ve azalan kaynaklara paralel olarak gıda sektöründe var olan ve yeni gelişen meslekler de dikkatleri çekiyor. Örneğin tohum üretim teknisyenliği, beslenme uzmanlığı, gıda ve beslenme mühendisliği bu meslekler arasında yer alıyor.

Diğer Yazılar