İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Hazir Giyim Ve Tekstil Alaninda Çalişacak Olan Yeni Mezunlara Altin Değerinde Öneriler
Hazir Giyim Ve Tekstil Alaninda Çalişacak Olan Yeni Mezunlara Altin Değerinde Öneriler
08 Mart 2018

Üniversitede son sınıfa gelindiğinde mezun olacak her öğrenciyi bir iş bulma telaşı kaplar. Kimi mezun olduktan sonra iş arayışına başlarken kimi daha üniversitedeyken yaptığı başvurular ve kurduğu bağlantılar ile kendini garantiye almaya çalışır. Uzun süren iş arayışı ve görüşmeler sonunda pek çoğu aradığı fırsatı yakalar. Peki yakalanan bu fırsatı iyi değerlendirmek için nasıl hareket etmek gerekir?

Dışa dönük olun

Her sektörde olduğu gibi hazır giyim sektöründe de iyi bir iletişim ve dışa dönük bir tutum, ilk iş deneyiminde olumlu izlenim bırakmada etkili bir sonuçlar verecektir. İşe alışmaya başladığınız bu ilk günlerde soru sormaktan çekinmemelisiniz. Sorduğunuz sorular sizin öğrenmeye ne kadar istekli olduğunuzu gösterecektir. Bu süreçte iş arkadaşlarınız ile kurduğunuz ilişkiler de çok önemli. Soru sorarken onları bunaltmamalı ve işlerine engel olmamalısınız.

Gözlem yapın

İşinizdeki ilk günlerinizde kendinizi göstermek için çok aceleci davranmayın. İş ortamınızı, iş arkadaşlarınızı, yöneticilerinizi ve işlerin işleyişini belli bir süre gözlemleyin ve çıkarımlarda bulunmaya çalışın. Yaptığınız gözlemler daha hatasız ve doğru ilerlemenize yardımcı olacaktır.

Gelişmeleri takip edin

Hazır giyim sektörü ile ilgili gelişmeleri takip etmeli ve haberdar olmalısınız. İşinize uygulayabileceğiniz bilgiler edinmek ve yeni fikirlerle yöneticilerinize gitmek ilk iş deneyiminizde başarılı olmanıza ve yerinizi sağlamlaştırmanıza yardımcı olacaktır. Önerilerinizi sunarken ve bilgi sahibi olduğunuz konuları aktarırken yine abartıya kaçmamalısınız. Bu noktada doğal davranmak en sağlıklı tercih olacaktır.

Yetkinliklerinizi geliştirin

Çalışmaya başladığınız alanla ilgili olarak araştırmalar yapın ve yetkinliklerinizi geliştirmeye çalışın. İş hayatında her zaman kazanacağınız yeni özellikler mutlaka olacaktır. Mesleğinizde gelişmek için gösterdiğiniz çaba, ilerideki deneyimlerinizde avantaj sağlamanıza yardımcı olacaktır. İş yetkinliklerinin yanında davranışsal yetkinliklerinizi geliştirmeniz de faydalı olacaktır. İş arkadaşlarınızla, yöneticilerinizle veya müşterilerinizle kurduğunuz ilişkilerde takındığınız tutum saygınlığınızı artıracak veya azaltacaktır. Bu yüzden insan ilişkilerinde iyi olmak için de çaba harcamalı; nezaket, hoşgörü ve saygı çerçevesinde ilişkilerinizi yönlendirmelisiniz. Tüm bunların dışında yaratıcılık, ekip çalışması, sorun çözme, teknolojinin iş alanına uygulanması, sosyal medya uygulamaları gibi alanlarda da yetkinliklerinizi geliştirmeniz ilk iş deneyimizde sizi başarıya götürecektir.

Diğer Yazılar