İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
İlk İş Gününe Nasıl Hazırlanmalı Neler Yapılmalı?
İlk İş Gününe Nasıl Hazırlanmalı Neler Yapılmalı?
05 Mart 2017

Yeni bir işe başlayacak olmak, iş arayan birisi için heyecan verici bir gelişmedir. Yapılan birçok görüşme ve girilen mülakatlar sonucunda seçilmek, gerçekten önemli bir başarıdır. Fakat işe kabul edilmek, bütün bu sınavların bittiğini anlamına gelmez. Çünkü yeni işte geçireceğiniz ilk güne en az mülakata hazırlanır gibi hazırlanmanız; hem yeni iş arkadaşlarınızda, hem de yeni patronunuzda bırakacağınız izlenim açısından oldukça önemlidir. Yeni işinize kendinizi hazırlamanın bazı ip uçlarını sizler için derledik:

Yeni işiniz hakkında mümkünse araştırma yapın

Yeni işe başlamak, yeni bir şirket kültürüyle ve yeni insanlarla tanışmak anlamına da gelir. Bunun için görüşme sırasında tanıştığınız kişilere Linkedln daveti göndererek yeni işinizdeki çalışan profillerine önceden bakma ve bilgi sahibi olma şansını yakalayabilirsiniz.

Yeni işinizin sosyal medya sayfalarını ve web sitesini incelemek de size şirket kültürü hakkında önemli ip uçları verebilir.

İşle ilgili neler yapabileceğinizi düşünün

Yeni işe başlamadan önce işinizde sizi bekleyen görevleri ve bu konularda neler yapabileceğinizi düşünerek kendinizi işe daha hazır hale getirebilirsiniz. Kişiliğinizde sizi başarıya götürecek olan güçlü yönlerinize odaklanarak daha kolay motive olabilirsiniz. İşinizdeki ilk günler ve ilk haftalarda gözler üzerinizde olacağı için, bu dönemde görevlerinizi hızlıca öğrenmeyi ve başarılı adımlar atmayı hedeflemeniz oldukça doğru bir yaklaşım olur. Yeteneklerinizi, deneyimlerinizi ve bilgilerinizi gözden geçirerek yeni işinize daha kolay hazırlanabilirsiniz.

İşteki ilk gününüzü planlayın

İş yerindeki ilk günü zorlaştıracak kişisel hatalar yapmamaya özen gösterin. Bunun için alınacak basit önlemler var. Şirketin yapısına uygun ve kendinizi rahat hissettiğiniz giysilerinizi önceden hazırlamak, erken yatmak ve erken kalkarak tazelenmiş bir zihinle zamanından 15-20 dakika önce iş yerinde olmaya özen göstermek, hafif bir kahvaltı yaparak ilk gün için gereken enerjiyi toplamak gibi planlı basit adımlarla iş yerinizdeki ilk gününüzü çok daha kolay geçirebilirsiniz.

Beyninizi dinlendirin

Eski işinizden ayrıldıktan sonra yeni bir işe başlamadan önce kısa bir yolculuğa çıkmak size iyi gelecektir. Eski işinizin üzerinizde yarattığı yıpranmayı ve varsa olumsuz duyguları atmak için imkanlarınız dahilinde kısa bir tatile de çıkabilirsiniz. Eğer dinlenmek için yeterince zamanınız yoksa; bir gece öncesinde keyifli bir film izleyerek ya da kitap okuyarak erkenden uyumak da tazelenmiş bir beyinle işe başlamanıza yardımcı olur.

Diğer Yazılar