İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Sosyal Hayat İle İç İçe Olan Meslekler
Sosyal Hayat İle İç İçe Olan Meslekler
07 Ocak 2017

Sosyal hayatı sevenler, başkalarıyla bir araya gelmekten hoşlananlar, bu ilgi alanlarını profesyonel kariyerlerinde de sürdürebilirler. Eğer siz de sosyal hayattan uzaklaşmadan çalışmak istiyorsanız, aşağıdaki mesleklerden birini tercih ederek kariyerinizde yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Etkinlik ve organizasyon planlama sorumlusu

Etkinlik ve organizasyon planlama sorumlusu olarak çalışanlar, bir etkinlik için mekan rezervasyonu yapmaktan ikram çeşitlerinin seçilmesine kadar çok farklı başlıklardaki işlerin yönetimi ile uğraşırlar. Bütün bu dinamik süreç, bu işi yapan kişilere birçok sosyalleşme olanağı sağlar.

Halkla ilişkiler sorumlusu / yöneticisi

Halkla ilişkiler sorumlusu olarak çalışan kişiler, çalıştıkları kurum/ şirketin medya ile olan ilişkilerini yürütürler. Ayrıca müşteriler ve firma arasındaki iletişimde de görev alırlar. Bu meslek grubu da sosyal yaşam ile iç içedir. Çünkü özel davetlere, etkinliklere katılmak; özel ürün tanıtımlarında yer almak, fuarlarda bulunmak gibi sosyalleşmeye olanak tanıyan faaliyetler, halkla ilişkiler sorumlusunun iş tanımının bir parçasıdır.

Restoran müdürü

Restoran operasyonlarını koordine eden restoran müdürleri, müşteri ilişkilerini de yönetirler. Bir restoran müdürü her zaman güler yüzlüdür ve gerekirse müşterilerle sohbet eder, onların dilek ve şikayetlerini dinler.

Otel misafir ilişkileri yöneticisi

Sosyal hayatla iç içe olan bir diğer meslek ise otelde misafir ilişkileri yöneticiliğidir. Otele gelen misafirlerin sorunlarına çözüm bulmak kadar onların iyi vakit geçirmelerine yardımcı olmak da bu işin sorumlulukları arasındadır.

Animatör

Doğum günü, şenlik, kutlama gibi çeşitli organizasyonlarda ya da otellerde görev yapan animatörler, konukların hoşça vakit geçirmesi için eğlenceli gösteriler yapan kişilerdir. Animatör olmak için ikna kabiliyeti, iletişim becerileri, yaratıcı zeka gibi özellikler gerekir.

Profesyonel fotoğrafçı

Fotoğraf makinesi ile çeşitli etkinliklerde görüntüleri kaydetmek ve kağıda basarak müşterilerine sunmak fotoğrafçılığın iş tanımıdır. Fotoğrafçılar, mesleğini yaparken sosyal hayatla iç içe olan kişiler arasında yer alırlar. İyi bir fotoğrafçı olabilmek için insan ilişkilerinde başarılı olmak, sosyal ortamlarda bulunmaktan rahatsız olmamak, güler yüzlü olmak gerekir.

Siz de yukarıda örneklerini gördüğünüz meslekler arasından veya benzerlerinden birini seçerebilir ve sosyal yaşamdan uzaklaşmadan kariyerinize devam edebilirsiniz.

Diğer Yazılar