İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Yeni Bir Trend Yaratmak İçin Tasarımcılar Nasıl Bir Yol İzlemeli?
Yeni Bir Trend Yaratmak İçin Tasarımcılar Nasıl Bir Yol İzlemeli?
09 Ağustos 2017

Trend, kelime olarak son yıllarda oldukça fazla duyduğumuz bir kavram. Peki dilimize bu kadar yerleşen trend kelimesinin anlamı nedir? Kelime olarak trend; eğilim gösterme, akım ve gidişat anlamına gelmektedir. Başta moda sektörü olmak üzere hemen her alanda bir trend söz konusu. Anlamına yoğunlaştığımızda en basit açıklaması ile insanların her hangi bir şeye fazla ilgi duyması olarak tanımlayabiliriz. Moda ile ayrı düşünülemeyen trend, değişken bir yapıya sahiptir ve genellikle kalıcı değil geçicidir. Modanın yönünü belirleyen ve modayı şekillendiren trendler pek çok tasarımcıya da ilham olmaktadır. Peki bir tasarımcı ilhamdan çok ilham alınan olmak ve bir trend yaratmak için nasıl bir yol izlemi?

Özgün olmak

Yeni bir trend yaratmak için öncelikle ortaya konulan ürünün özgün olması gerekiyor. Hazırladığınız koleksiyonun bir benzeri varsa bu sizi ondan üst seviyeye taşımaz aksine bir taklit yapar. Dikkat çekmek ve etki yaratmak için öncelikle daha önce denenmemiş tasarımlar ortaya koymalısınız. Yeni bir şey ortaya çıkardığınızı göstermelisiniz. Bu noktada yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Yaratıcı bir ekibe sahip olmak

Dünyadaki trendleri genellikle dünyaca ünlü markaların belirlediğini görüyoruz. Bir trend belirlenirken ekip çalışması büyük önem taşımaktadır. İnsanlar genellikle ne tüketiyor, yaşam tarzları nasıl, en çok nelerden etkileniyorlar vb. soruları sorarak yapılacak bir beyin fırtınası ve fikir alışverişi ile doğru ürünler ortaya konulabilir. Bunu yaparken dünyada trendlerin nasıl ortaya çıktığı ve ünlü markaların bunu nasıl yaptığı takip edilebilir. Ancak hazırlanacak olan koleksiyonda özgün olunmalıdır.

Olabildiğince çok kişiye ulaşmak

Bir ürünü, tasarımı veya materyali trend haline getirmenin en kolay yolu, onu olabildiğince fazla kişiye gösterebilmekten geçer. Tasarımınızı olabildiğince çok insana göstermek için ünlü isimlerden faydalanabilirsiniz. Bu, trend yaratmakta kullanılan en basit ve kolay yöntemdir. Bugün pek çok firma trend yaratmak için koleksiyonlarını ünlü isimlere ücretsiz olarak veriyor ve tanıtımını yapıyor.

Etkili tanıtım ve reklam

Reklam, her işte olduğu gibi trend yaratmada da etkili olan yöntemler arasında gelmektedir. Sosyal medya  kanallarını etkili şekilde kullanıyor olmak bu noktada faydalı olacaktır. Hazırladığınız tasarımların fotoğraflarını takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Bunun yanında bir reklam bütçesi oluşturarak Instagram ve Facebook gibi sosyal medya kanallarında tasarımlarınızın geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medya kanalları yanında Web siteniz için Google reklamları ile yine reklamınızı yapabilir ve tasarımlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Diğer Yazılar