İş arayanlara en net ve doğru bilginin aktarılması, başvuru adedi ve başvuru kalitesini doğrudan etkileyebilir. Bu doğrultuda işveren ilanını hazırlarken göz ardı etmemesi gereken bazı durumlar oluşmaktadır;
*Genel nitelikler kısmında şirket bilgileri ve kısa bir iş tanımı yer alabilir. Bu bilgi adayların başvuru yapmak istediği firma ile ilgili daha çok bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.
*İş ilanının başvuru yapacak olan adayın ilgisini dağıtmayacak şekilde olması gerekir. Bunun yanında kurum hakkında kısa bir bilgilendirme yapıp iş tanımını paylaşması yeterli olacaktır.
*Şirkete dair bilgilerin atlanıp aranan niteliklere geçilmesi, adayların firma ile ilgili algısını olumsuz yönde etkileyebilir (firmayla ilgili bilgilerin yer almaması, iş tanımının tam olarak verilmemesi) eksik veya yetersiz bilgi başvuru sayısının azlığına yol açabilir.
*İlanların içeriğine iletişim bilgilerinin eklenmesi fazla iş yoğunluğuna sebep olabilir (pozisyon ile ilgisi olmayan geri dönüşler alınabilir). Bu sebeple sistem üzerinden gelen özgeçmişler kontrol edilerek sadece uygun adaylar ile iletişime geçilmesi oluşan yoğunluğun önüne geçecektir.
*Adayın ücret beklentisi ilanın içeriğinde sorulabilir, fakat firmanın ilan içerisinde vereceği ücreti paylaşmaması daha stratejik bir yaklaşım olacaktır. Ücret bilgisinin adaylarla yapılan görüşmeler doğrultusunda paylaşılması daha sağlıklı olacaktır.
*Aranan adaylar, yurt dışında görev alacaklar ise İŞKUR’dan alınmış özel izinlerin tam olduğundan emin olunmalıdır. http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isveren/yurtdisiistihdam.aspx
*İlanın içeriğinde adayların aranan mezuniyet durumlarında okul ismi yer almamalıdır. Aday tarafında olumsuz etki oluşturabilecek bir etken olabilir.
*İlanların içeriğinde iş arayanı yanlış yönlendirecek bilgiler verilmesi veya bu durumlara sebebiyet verecek eksik bilgi verilmesinden mutlaka kaçınılmalıdır.